Κλυνν Χάρρυ

Ο Χάρρυ Κλυνν (Βασίλης Τριανταφυλλίδης) γεννήθηκε στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης στις 7 Μάη του 1940. Καταγόταν από φτωχή οικογένεια Πόντιων προσφύγων και σε ηλικία μόλις 17 χρονών βρέθηκε να δουλεύει ως διασκεδαστής στο κέντρο Λουξεμβούργο της Θεσσαλονίκης. Ύστερα από τη γνωριμία του με τον Γ.Οικονομίδη σε διαγωνισμό ταλέντων το 1958, κατέβηκε στην Αθήνα όπου εμφανίστηκε σε διάφορα κοσμικά στέκια όπως το Kάστρο, ο Bράχος, το Tροκαντερό, το Άλσος και το Γκρην Παρκ .μαζί με το θίασο του γνωστού κομφερανσιέ. Η συνεργασία τους κράτησε τρία χρόνια, ενώ παράλληλα σπούδαζε στη δραματική σχολή του Π.Κατσέλη. Στη συνέχεια αποφάσισε να εμφανίζεται μόνος του σε αναψυκτήρια και καμπαρέ της εποχής.

Το 1964 έκανε την πρώτη κινηματογραφική του εμφάνιση στην ταινία του Γρ.Γργορίου «201 καναρίνια» και λίγο πριν τελειώσει η χρονιά εμφανίστηκε στο «Γάμος αλά… ελληνικά» του Β. Γεωργιάδη.

Το 1964 έφυγε από την Ελλάδα και έκανε περιοδείες στον Καναδά και αργότερα στις ΗΠΑ. Στην Αμερική σπούδασε δημοσιογραφία, μάρκετινγκ και δημόσιες σχέσεις. Δούλεψε ασταμάτητα σε μπαράκια, σε μιουζικ χολ μέχρι και στο Λας Βέγκας. Αυτή η περίοδος της ζωής του κράτησε 10 χρόνια. Συνεργάστηκε επίσης για πολλά χρόνια με το περιοδικό «Playboy», την εφημερίδα «Daily Worker», το «Village» και το «On the duble». Στο Σικάγο παντρεύτηκε την Ελληνίδα γυναίκα του.

Το 1974 επέστρεψε στην Ελλάδα όπου άρχισε να εμφανίζεται σε μπουάτ της Πλάκας και σύντομα καθιερώθηκε ως ένας εξαίρετος σατιρικός ηθοποιός και μίμος. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η αποδοχή του πρώτου δίσκου του «Για δέσιμο» το 1976, ο οποίος ήρθε πρώτος σε πωλήσεις μέσα στη χρονιά.

Η θεατρική του παρουσία ήταν έντονη τη δεκαετία του 80’, όπου ανέβασε πολλές και ακριβές επιθεωρήσεις. Το 1982 επέστρεψε στον ελληνικό κινηματογράφο με την ταινία «Αλαλούμ». Μέχρι σήμερα έχει εμφανιστεί σε 7 ταινίες, έχει συγγράψει βιβλία, ποιητικές συλλογές, θεατρικά,  κινηματογραφικά έργα και το 1998 παρουσίασε την πρώτη του ζωγραφική έκθεση στον «Εικαστικό Κύκλο».

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Κωνσταντίνου Γιώργος Καββαδία Τασώ »