Μούτσιος Γιώργος

Ο Γιώργος Μούτσιος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1932. Μαζί με την οικογένειά του μετακόμισαν στην Αθήνα όπου και τέλειωσε το γυμνάσιο. Σπούδασε μουσική και τραγούδι στο Ελληνικό Ωδείο και υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Ωδείου. Στη συνέχεια πήγε στη Βιέννη, όπου σπούδασε θέατρο και σκηνοθεσία στη Μουσική Ακαδημία «Reinhardt Seminar».

Το 1951 επέστρεψε στην Ελλάδα και αμέσως εντάχτηκε στο δυναμικό του Εθνικού Θεάτρου. Συμμετείχε κυρίως ως τραγουδιστής στο χορό πολλών παραστάσεων αρχαίας τραγωδίας ή κωμωδίας. Το 1954 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Λυρική Σκηνή με την οπερέτα η «Πριγκίπισσα του Ιπποδρόμου». Σε θέατρο πρόζας εμφανίστηκε πρώτη φορά το 1963 με το θίασο Νέα Σκηνή στο έργο «Δέκα Μικροί Νέγροι». Από τότε συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους  αθηναϊκούς θιάσους  ερμηνεύοντας ρόλους σε όλα τα είδη του θεάτρου.

Στο σινεμά ξεκίνησε το 1951 με τη μουσική κομεντί «Ριρίκα» του Φρ. Ηλιάδη. Μέχρι σήμερα έχει εμφανιστεί σε 49 ταινίες. Μερικές από αυτές είναι «ο γεροντοκόρος(1967)», «Πατέρα κάτσε φρόνιμα(1967)», «ο άνθρωπος που γύρισε από τη ζέστη(1972)», «ο αντιφασίστας(1972)», «Αντάρτες των πόλεων(1972)», «Αχ και να μουν άντρας» κ.α. Επίσης έχει συμμετάσχει στην ξένη παραγωγή «Ο Λέων της Σπάρτης (1962)».

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μαντζουράνη Άννα Μερκούρη Μελίνα »