Κατσαρός Γιώργος

Ο Γιώργος Κατσαρός γεννήθηκε στη Κέρκυρα τον Μάιο του 1934. Από μικρό παιδί έδειξε το ενδιαφέρον του για τη μουσική, συμμετέχοντας στη σχολική χορωδία και παίζοντας σαξόφωνο στην μπάντα του δήμου. Φοίτησε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αποφοίτησε και από το Ελληνικό Ωδείο.

Πάμπολλες συνθέσεις του έχουν παρουσιαστεί από το 1959 που πρωτοξεκίνησε. Το 1960 ανέλαβε τη διεύθυνση της ορχήστρας του ΕΙΡ και την ίδιο χρόνο έγραψε πρώτη φορά μουσική για τον κινηματογράφο για την ταινία του Κ.Καραγιάννη «Το νησί της αγάπης». Ασχολήθηκε με όλα τα είδη κινηματογράφου και έγραψε μουσική για 110 ταινίες.

Το 1961 ξεκίνησε να γράφει μουσική και για το θέατρο και συγκεκριμένα για την επιθεώρηση «Να τι δεν είχες Αθήνα». Από τότε έγραψε μουσική για πάρα πολλές παραστάσεις.

Έχει τιμηθεί με Β' Βραβείο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Σόποτ της Πολωνίας και Βρυξελλών (1965), Γ' Βραβείο στο Φεστιβάλ τραγουδιού Μάλτας (1969) και Δ' Βραβείο Φεστιβάλ τραγουδιού στο Ρίο ντε Τζανέιρο (1970). Έχει αναγνωρισθεί διεθνώς ως ένας από τους σημαντικότερους σαξοφωνίστες του 20ου αιώνα και ένας από τους παραγωγικότερους έλληνες συνθέτες έχοντας στο ενεργητικό του πάνω από 1000 δημιουργίες.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Καζαντζίδης Στέλιος Καπνίσης Κώστας »